Kastelu

 

Oikein tehty kastelu varmistaa lannoituksen onnistumisen

 

Kastelulla on suuri merkitys siihen, että lannoitus onnistuu tavoitteen mukaisesti. Riippumatta siitä, lannoitetaanko kasvualustaa vai lehtien kautta, kasvualustan kosteustilan kuuluu olla hyvä. Siis tasaisen kostea, jotta ruohon vesitalous on kunnossa. Sopiva maan kosteus kannattaa varmistaa huolellisella kastelulla lannoitusta edeltävinä päivinä.

Kun lannoitetaan kasvualustaa rakeisilla lannoitteilla tai ruiskuttamalla, tehdään lannoituksen jälkeen vielä lyhyt kastelu 1-2 kertaa, jolla huuhdellaan rakeet lehtien päältä maan pinnalle ja liuotetaan rakeet tai huuhdellaan ruiskutettu lannoite maahan asti. Kostea maa ennen lannoitusta varmistaa ravinteiden tasaisen imeytymisen maahan. Tarvittaessa lannoitukseen voi lisätä kostutusaineen.

Lehtilannoitus on lisääntynyt Primo Maxxin käytön mukana. Kun tavoitteena ravinteiden siirtyminen kasviin lehtien kautta, ruiskutuksen jälkeen ei kastella. Tällöin täytyy varmistaa, että lannoite on suunniteltu lehtilannoituksiin. Tällaisia tuotteita ovat erityisesti Indigrow Fusion nesteet, Kemigreen 35, Urea. Lehtilannoitukseen sopivat myös muut Kemigreen-lannoitteet, mutta ne on suunniteltu toimimaan paremmin kasvualustaan lannoitukseen.